Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiezaterdag 12 april 2008

AD-O of hoe het begon....

In augustus 1988 kreeg ik van een van mijn opdrachtgevers - een reclamebureau uit 's-Hertogenbosch - de opdracht om twee full-colour illustraties te maken voor een presentatiebrochure voor een nog te bouwen themapark, ergens vlakbij Drunen. Het zou iets met ridders moeten worden en commedia dell'arte-achtig. Meer wist ik niet. En het moest snel klaar; binnen 3 dagen.
Ik maakte deze kleurpotloodtekeningen.Niet echt Ooits te noemen, nietwaar? Maar ja, dat wist ik toen nog niet en er was nauwelijks tijd voor meer informatie.
In ieder geval kwam er een brochure, waarmee Marc en Marjan Taminiau hun nog op te richten park in september 1988 aan het publiek konden presenteren tijdens de bedrijvenbeurs "Brabant Perspektief", ik geloof in de Brabanthallen.
Dit is 'm.

Over deze brochure is nog veel te doen geweest, omdat er op de voorkant een kolossale fout was gemaakt, die door iedereen - waarschijnlijk vanwege de haast en de stress - over het hoofd was gezien. Wie het weet, mag het zeggen.6 opmerkingen:

Angelique zei

Euh, Staatsiebezoek???
Greetz, Ansjuliek
Dit ziet er mooi uit overigens

John zei

Dank je, Ansjuliek en je mag door naar de volgende ronde!

Gijs zei

Hoi John,

Wat een fantastisch initiatief is dit zeg!

Je hebt echt geen idee hoe waardevol dit is voor de mensen die van Ooit gehouden hebben!

Ik kijk reikhalzend uit naar het vervolg!

Dank je wel!!

John zei

Goed om te horen, Gijs.

Ik krijg er echt lol in om al die gebeurtenissen van zo lang geleden uit mijn herinnering op te diepen en al dat werk na zo'n lange tijd weer terug te zien. Sommige ervan was ik totaal vergeten.

Binnenkort meer!

Anoniem zei

He John wat te gek dit zeg alles komt weer terug...kan mijn hart lekker weer ophalen. Ja die begin tekeningen en die visies erachter geweldig om dit terug te zien.
je hebt een mooi fantasiewereld achtergelaten wat nog in steeds veel harten leeft. Ooit leeft nog steeds voort...wat was het een mooie tijd! Gr Anton Glas

John zei

Bedankt Anton,

Fijn dat het in de smaak valt.
Aan alle reacties merk ik inderdaad dat Ooit heel erg leeft en nog lang niet vergeten is.
Dus kom gerust regelmatig even kijken, want er is nog een massa werk te posten; binnenkort weer een!
Deze week nog, hoop ik!