Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiezondag 27 april 2008

Nog steeds op weg naar AD-1

Inmiddels was het hek behoorlijk van de dam. Marc kwam met een lange lijst met wensen. Hij wilde een aantal ansichtkaarten op de wijze van de Ooitridder, een boek (werktitel Staatenboek), registratietekeningen van Ooiters zoals Sap en Rak, Ooitsenten, enz., enz.
Maar of ik eerst toch maar een zwart-wit versie van de landkaart wilde maken als "tekenplaat voor lagere scholen", zoals Marc het formuleerde. Zou er ooit een kind zijn geweest, dat deze plaat helemaal ingekleurd heeft? Ik betwijfel het; veel te veel details!Of het direct al in het begin was, weet ik niet meer precies, maar Het Land van Ooit beschikte al vrij snel over een camping Ridderspoor. Een reeds bestaande camping aan de Duinweg in Drunen. Ook daar moest een plattegrond (zal ik het maar oneerbiedig noemen) voor komen.
Hoe lang die camping door Het Land van Ooit uitgebaat is weet ik niet, maar dit is de enige tekening die ik er ooit voor gemaakt heb.4 opmerkingen:

Maarten Roex zei

jeetje, een camping bij Ooit??
nooit geweten. Maar een google zoektochtje later kwam ik op dit piepkleine fotootje uit:

http://www.waarnaartoe.nl/images/thumbnails/3630.jpg

een caravan met een houten voorkant van het Roze Kasteel??

John zei

Wat jij gevonden hebt is van veel later datum, Maarten; uit AD 14 (2002) om precies te zijn. Vanaf dat jaar bood Ooit vakanties aan i.s.m. Holland Family Parcs op campings in Udenhout en Kaatsheuvel onder de naam Ooit Slapen. Op Ridderspoor waren geen themaverblijven. De plannen waren er wel al snel; aan de hand van maquettes (volgens mij gemaakt door Bertus Outmayer) heb ik er al in een vroeg stadium een aantal artist-impressions voor gemaakt.
Maar daarover later meer.

Anton zei

John ik heb met veel plezier alles bekeken en gelezen...tof dat je dit hebt gedaan,dan blijft er in iedergeval een leuke herrinering en geschiedenis bestaan.
Het hoe en waarom en zo...ja in die tijd spraken we elkaar als je weer een gesprek had gehad en ff bij kletsten bij de grens haha.
Zie je wel een keer in de stad denk ik...doen we ff een koffie/thee moment. Gr Anton Glas

John zei

Hé Anton, jouw reactie is me tot nu toe helemaal ontgaan. Spijtig!
Maar leuk dat je reageert.
Natuurlijk herinner ik me onze korte ontmoetingen aan de grens, maar later ook op de Boulevard en zelfs een keer al vissend aan de Noorderplas, als ik me goed herinner.
Groet
John