Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiedinsdag 26 januari 2010

AD-12


Voor de nieuwe landkaart waren slechts een paar aanpassingen nodig. Na de hectiek van het tweede prentenboek vond ik dat wèl zo prettig.
Sap kreeg een nieuw tuintheatertje bij Bellerose en Oranjeboom een nieuwe ingang aan de Paladijnzijde.


Eh, en de ingang wel graag geopend getekend, John! Oh ja, natuurlijk, bij deze dan.


Dit alles had verder niet zoveel voeten in de aarde, dus er werd wederom en gezwind een verse landkaart gedrukt, dit keer met een frisse, blauwe achtergrondkleur.


De achterkant van de landkaart kreeg dit seizoen verrassenderwijs voor het eerst een geheel andere kleur dan de voorkant. En als illustratie werd Lapis Lazula maar weer eens van stal gehaald. Evenals Lapis komen de wapperende "Nieuw"-vaandels ook uit het eerste prentenboek.


Voor de folder werd hetzelfde illustratiemateriaal gebruikt. Behoudens het maken van het tweede prentenboek bleef mijn bijdrage aan AD-12 derhalve dus nogal bescheiden. Maar dat was niet zo erg, want in AD-12 zou ik behoorlijk wat aandacht krijgen, iets dat ik op dat moment nog niet kon bevroeden, maar daarover een volgende keer graag meer. Ik sluit nu af met het tonen van de sierlijke, stoere en sterke folder van AD-12.
1 opmerking:

Nicolaï zei

Misschien weinig nieuw tekenwerk, maar ik vond dit toch één van de allermooiste folders die ooit gemaakt heeft. Hier kreeg je tenminste een idee van wat je in het land kon verwachten. De folders van de laatste jaren gaven zo weinig fotomateriaal weer dat ze het park, in mijn ogen, niet echt aantrekkelijk naar buiten brachten!