Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiemaandag 10 oktober 2011

Het was Ooit

...en toen was daar plotsklaps de radiodocumentaire, die mijn goede vriend Joris van de Kerkhof maakte n.a.v. het Ooitgetekendfeestje, waar ik in de vorige aflevering uitgebreid over bericht heb. Deze documentaire is gisteravond uitgezonden op Radio 1 in het kader van Holland Doc Radio en is hier terug te luisteren.

8 opmerkingen:

Nijna zei

En naar mijn mening een mooie en waardige afsluiting van dit Ooitse hoofdstuk...

Dit blog, vaak een feest van herkenning maar ook het aanvullen van ontbrekende "puzzelstukjes". Dat wat zo bij Ooit hoorde, zoals de landkaart,de afbeeldingen op suikerzakjes en kartonnen bekertjes ect., heeft voor mij nu een oorsprong gekregen. En met het ooitgetekendfeestje ook een achtergrond en een gezicht.
Ik wist wel dat Ooit er nog is in de harten van velen maar het is ook heerlijk om af en toe weer mensen te ontmoeten die dat gevoel ook delen.

John nogmaals grote dank. Voor dit blog en alles wat er uit is voortgekomen...


Marjolein

Rian zei

mooi hoor

Mish zei

via Radio 1 een deel van deze radiodocu beluisterd, daarna was het voor mij bedtijd, nu via internet aan het terugluisteren

Wat een super leuk blog!
ik ben in mijn jeugd minimaal 5 keer naar het Land van Ooit geweest, en als examenfeestje (havo 2003) ben ik ook naar het Land van Ooit geweest,
een stuk ouder maar het was net zo leuk als vroeger!

nu dit blog ter herinnering!

super!

John zei

Dank je wel voor je aardige woorden, Marjolein....en wie weet wat er allemaal nog uit voortvloeit. Deze documentaire kwam er tenslotte ook nogal onverwachts.

Ik zal de complimenten overbrengen aan Joris, Rian.

En leuk dat je zo op het eind nog dit weblog ontdekt hebt, Mish; dankzij de documentaire. En dat terwijl Ooitgetekend toch al ruim drie jaar in de lucht is. Je hebt dus nog heel veel in te halen. Veel plezier ermee, en dank voor je leuke reactie.

Anoniem zei

Wat een verassende radiodocu!
Echt indrukwekkend wat het Land van Ooit heeft losgemaakt bij sommige mensen.
Nooit gedacht dat het zo diep van binnen zou zitten.

Groeten Jacco

Katherine zei

Ik heb met plezier altijd je blog gelezen. Nooit gereageerd, maar gelezen. omdat ik er nooit woorden bij wist te plaatsen, alle woorden die je zelf erbij zette waren altijd al genoeg.
Een mooi blog en je tekent fantastisch!

Anoniem zei

Ik mis Ooit. Ik mis Ooit getekend :(

Anoniem zei

Heb binnenkort een gesprek met gemeente heusden.