Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiedinsdag 30 december 2008

Op de valreep....

...van het nieuwe jaar presenteer ik wederom een ontwerp voor een briefpapier. Dit keer wilde Marjan een gemarmerde versie, waarvoor ik de volgende marker-schetsen maakte.

Uiteindelijk werd het een over de volledige breedte van het papier in min of meer trompe l'œil z/w-gewassen en gemarmerd wapen. Dit is een nogal donkere z/w kopie van de definitieve tekening.


Deze illustratie werd in blauw en in rood gedrukt en er werden behalve het A4 briefpapier ook verschillende formaten enveloppen gedrukt. Van het briefpapier is slechts een rood exemplaar bewaard gebleven.


En de serie enveloppen is ook al niet meer helemaal compleet.
Een ander projektje vormde een stel ontwerpen voor gezichtsmaskers van een TijdRidder.
Volgens mijn aantekeningen moet ik ze ergens in februari 1992 al gemaakt hebben, dus voordat AD-4 begon, maar ik heb geen idee wat er vervolgens mee gedaan is. Ik denk dat het beschouwd moet worden als opmaat voor het concept Tijd dat in AD-6 werd geïntroduceerd, maar nochtans is dit speculeren; ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Het enige dat er nog van rest zijn deze schetsontwerpen.

Tja, de tijd vliegt. En wéér is er een jaar voorbij. In dit verband en op dit moment zijn deze ontwerpjes eigenlijk wel toepasselijk en wens ik dus iedereen een gelukkig , gezond en inspirerend 2009 toe.

4 opmerkingen:

Ridderman Robert zei

Wederom bedankt voor dit kadootje!!

Ik wil je bij deze een héél creatief 2009 wensen.

Gijs zei

In de eerste nacht van het nieuwe jaar toch stiekem nog even gekeken of de laatste maand van 2008 dan echt zonder blog voorbij zou gaan en blij verrast door de, wederom, prachtige ontwerpen!

Wat gaaf hoe je in die verschillende maskers toch weer zulke diverse ontwerpen hebt gemaakt binnen hetzelfde thema!

Ooit heeft er in het manegetheater een voorstelling gespeeld met daarin het personage 'Tijdridder Ooit'. Ik heb deze voorstelling nooit gezien, maar het zou me niets verbazen als de maskers hier iets mee te maken zouden hebben gehad. Wellicht was dat inderdaad in AD 6.

Hoe zat dat eigenlijk? Stond de tijd altijd al stil in Ooit, of is dat pas vanaf AD 6 ingegaan? Volgens de legende is de tijd natuurlijk stil komen te staan toen de Graaf en de Gravin betoverd werden, maar hoe was dat in het land zelf? In het begin werden de anderlandse gasten immers ook gewoon buitenlanders genoemd. Zou het kunnen dat het stilstaan van de tijd ook pas later is verzonnen door Marc en Marjan?

Al die vragen. Zou het verhaal ooit compleet worden?

In ieder geval wens ik jou en alle ander mensen die van Ooit gehouden hebben ook een waanzinnig, creatief, theatraal en liefdevol 2009!

Paultox zei

Toch elke keer weer verrassend, John. Van de maskers weet ik me niets te herrinneren. Het zou goed kunnen dat ze daar uiteindelijk niets mee gedaan hebben.

Van het briefpapier heb ik nog een oranje versie uit AD6. Die brief is meegestuurd met het lespaket over de Totonaken.

Ik heb het even nagezocht maar Tijdridder Ooit stond in AD8 in het Manegetheater (aldus Ooitkunde AD15). Maar de voorstelling staat me niet meer bij.

De beste wensen aan jullie allen en voor iedereen ook deze nieuwjaarswens uit het Land van Ooit van LEGO.

John zei

Dank jullie wel voor jullie reacties.

Over de Tijdridder en het concept "Tijd" kom ik later nog uitgebreid te spreken. Dat komt inderdaad in AD-6 ter sprake, maar nu wil ik iedereen deelgenoot maken van een leuk nieuwtje dat weliswaar niets met Ooit te maken heeft maar voor mij een bijzondere start van het nieuwe jaar betekent:

http://www.graham-cameron-illustration.com/

Moge het nieuwe jaar voor jullie net zo veelbelovend beginnen als het dat voor mij doet!