Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiewoensdag 22 april 2009

KrachtKruipers

Voor het nieuwe foldermateriaal voor AD-8 hoefde ik geen nieuwe illustraties te maken. Er werd gebruik gemaakt van de Luie Lakei Logo's van mijn vorige aflevering. Dat betekende dat er voor mij - wat dat betreft - niet veel te doen was.
Toch zal blijken dat ik inmiddels wel volop bezig was met een langgekoesterde wens van Marc, n.l. een prentenboek. Daarover zal ik in mijn volgende post uitgebreid berichten.
In deze aflevering laat ik de verschillende folders zien die voor AD-8 werden gemaakt; zonder verder al te veel opmerkingen.
Het Land van Ooit ging zich natuurlijk ook meer en meer richten op het organiseren van bedrijfstrainingen; het moest tenslotte mee in de vaart der volkeren.Voor dat doel - onder andere - werd een bijzondere attractie ontwikkeld, de WAM. In onderstaande folder is daar van alles over te lezen. Ik heb er één keer in gezeten en vond het een bezoeking. Let wel, goed bedacht hoor, maar ik had er niets mee; véél te zwaar! Net zoals Wint Ooit weer? trouwens, daar deed je mij ook geen plezier mee.
Ik kan me voorstellen dat het voor een gezelschap veel hilariteit kon betekenen, maar voor een - toentertijd - jonge vader als ik vond ik het iets te veel gevraagd. Mijn bloedjes van kinderen die me vol enthousiasme langs de kant stonden aan te moedigen, terwijl ik amechtig probeerde de trekstang heen en weer te bewegen; en vrouwlief maar grinniken! Nee, geef mijn portie maar aan Fikkie!Maar ja, die Kolossale Kracht Kruipers moesten natuurlijk wel ingetekend worden in de nieuwe landkaart.
Op Chakkar veranderde er overigens wel meer dit jaar.
De achterkant van de landkaart was identiek aan die van vorig jaar, dus die laat ik dit keer achterwege.

4 opmerkingen:

paultox zei

Leuk John, al die folders! Van de Krachtkruipers is mij niet veel bijgebleven. Ook kan ik die landkaart van AD 8 niet vinden in mijn archief, terwijl ik die gele folder wel heb.
Ik denk dat iemand anders van de delegatie die kaart toen heeft meegenomen.

RickU zei

Foldermateriaal is zeker niet verkeerd. De woordkeuze is afentoe helemaal perfect, die ga ik zeker meenemen in OoitZwolle.

De Krachtkruipers lijken me, zoals je al zei John, erg zware dingen. Was het een mechanisme dat een trekkende kracht in een duwende/draaiende kracht omzet, waardoor de poten omhoog kwamen en zich een (paar) meter verder weer neerzetten?
Erg Ooits vind ik ze in ieder geval niet.

Ook nu kan ik weer vol overtuiging zeggen: Ik wacht met smart op je volgende post! Helemaal na de aankondiging die je deed :D

Ooitgroet,

RickUu

juf Tineke en meester Nicolaï zei

Ik heb die krachtkruipers nooit gedaan en dat vind ik eigenlijk best jammer. Iemand enig idee waarom ze maar één jaar in het park aanwezig geweest zijn? Waren ze misschien geleend of zo of gewoon absoluut geen succes? Op de kaart staat een speciale zone voorzien voor deze race. Was deze er ook echt? Of was het gewoon een stukje grasveld dat afgezet was?

John zei

De Krachtkruipers zijn - voor zover ik weet - door Ooit zelf ontwikkeld, dus niet geleend of gehuurd.
De werking komt redelijk overeen met het beschrevene van Rick.
Ik vond het allemaal nogal ingenieus bedacht.
Er was inderdaad een gedeelte van Chakkar verhard. Of deze verharding er al was of speciaal is gemaakt voor de Krachtkruipers weet ik niet meer precies, want in AD-6 stond er op Chakkar ook al het Kolossaal Kruipend Insekt. Daar kon je een rondje in maken op (een gedeelte van) Chakkar.
Is er misschien iemand die ons hier meer over kan vertellen?