Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiezondag 11 oktober 2009

AD-10

Na het intermezzo met mijn webwinkeltje OO!T pak ik de draad weer snel op, want hier en daar meen ik enig ongeduld te bespeuren. Maar niet zonder eerst iedereen bedankt te hebben die het heeft aangedurfd om een (of meer) tekening(en) uit het winkeltje te bestellen. Ik hoop dat ieder van hen er blij en tevreden mee is. En ondertussen blijft OO!T natuurlijk gewoon open.

Inmiddels zijn we aanbeland bij het tweede lustrum. Ooit bestaat 10 jaar en dat wordt onder andere gevierd met het realiseren van twee nieuwe attracties met een zeer bijzonder karakter.
In de volgende folder is daar alles over te lezen.Op zeker moment kreeg ik een brief met een lijstje met aanpassingen voor de nieuwe landkaart, waarin ook deze nieuwe attracties waren opgenomen. Op het eerste gezicht leek het om een groot aantal veranderingen te gaan, maar uiteindelijk bleek dat wel mee te vallen.


En weer werd de landkaart onder handen genomen. Er zijn nog een paar kopietjes bewaard gebleven van de schetsen van deze aanpassingen.En dit jaar kreeg de landkaart een knallende roze achtergrondkleur.


De opening van dit nieuwe, feestelijke seizoen kreeg ook in de pers enige aandacht. Hierbij een artikeltje uit het AD van 30 april 1998.


Een paar maanden later kreeg ik weer een brief, maar dit keer van Van Goor, de uitgeverij waar het eerste prentenboek zou verschijnen, want AD-10 was bovendien het jaar dat dat boek eindelijk uitkwam, samen met 3 andere boeken.


Er zat bovendien een folder bij, waarin deze uitgaven werden aangekondigd.
Tot mijn grote spijt kon ik niet bij de presentatie aanwezig zijn, domweg omdat ik op vakantie was en Bretagne was te ver weg om even op en neer te rijden.
Als pleister op de wonde kreeg ik niet lang na thuiskomst wederom een brief.


En zo kreeg ik alsnog mijn felbegeerde, door Marc gesigneerde en van een opdracht voorziene exemplaar van Ridder Graniet overhandigd.

1 opmerking:

RickU zei

JAA! AD 10!

Leuk om te zien hoe zo´n plattegrond toen nog tot stand kwam, een briefje met aanpassingen en een optie om een en ander te bezichtigen, en dan doe je best! Het lijkt erop dat je erg werd vrijgelaten in je werk en dat dit alsnog het gewenste resultaat opleverde. Ik vind het prachtig om zo´n totstandkoming te zien!

Het valt me echter op dat op het boerderijtje en Ooittheater afbeeldinkjes van een collega-illustrator (Bob Venmans?) zijn geplaatst. Heb jij deze wel getekend, of zijn ze simpelweg geknipt- en geplakt?

Een leuke update, dankjewel!

Ooitgroeten Rick