Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiemaandag 24 mei 2010

AD-13

Na lange tijd maak ik dan eindelijk weer eens mijn opwachting, met dank voor uw aller geduld!

Ook voor het seizoen AD-13 hoefde ik nauwelijks iets te maken. Eigenlijk alleen maar de aanpassingen voor de nieuwe landkaart. Toch waren er in AD-13 enkele aardige verrassingen , die ik de komende afleveringen met plezier presenteer. Maar eerst de nieuwe landkaart.

Op zeker moment kreeg ik een Hoogstbelangrijke Gouvernementele Fax met het verzoek vier nieuwe elementen aan de kaart toe te voegen.Bijgesloten waren een viertal kopieën waarop de locaties van de aanpassingen waren aangegeven.

...en dit zijn de schetsen die ik aan Marjan liet zien.


Deze werden zonder veel omhaal goedgekeurd en in de nieuwe landkaart ingemonteerd.
Tot mijn grote spijt kan ik de landkaart hier niet laten zien, simpelweg omdat ik hem niet heb. Nooit gehad ook. Ik vrees dat ik het hierbij dus moet laten. Tenzij iemand van u, mijn trouwe lezers, nog een (eventueel digitaal) exemplaar heeft. In dat geval hou ik mij zeer aanbevolen en zou ik te gelegener tijd de kaart nog aan deze aflevering kunnen toevoegen. Voor de volledigheid zou dat erg leuk zijn.

Maar - wellicht als troost - heb ik nog wèl een exemplaar van de folder, die ik julllie niet wil onthouden. Zonder illustraties dit seizoen, maar zoals gebruikelijk boordevol foto's.
6 opmerkingen:

RickU zei

John! Dat had ik niet verwacht :P Jammer dat het maar 1 plaatje is met tekeningen, maar opnieuw een leuke update. Zeker als je je bedenkt dat je voor dit blog eigenlijk geen tijd hebt!

Was de ingang van het ODD theater maar tijdelijk? Hij ziet er namelijk niet erg duurzaam en zelfs goedkoop uit, en in latere AD's was hij er niet meer, wel?


Het foldermateriaal is altijd leuk, maar valt me op dat de foto's die gebruikt werden in 2001 qua kwaliteit toch wel uitermate teleurstellend zijn.. Dat had toch veel beter en mooier gekund lijkt mij..? Nouja, niet erg allemaal, het is een leuk geheel!

Werd er na de geschiedenis van Ooit verteld door Ridder Graniet nog een prentenboek uitgegeven trouwens? Of was dit ook meteen het laatste?

OoitGroet Rick!

Nicolaï zei

Bedankt voor de update!
@ RickU, ik ben het niet echt eens met je mening over de folder. Ik vind eigenlijk dat Ooit echt vaak minder mooie folders heeft uitgebracht. Deze vind ik één van de betere. Heel wat foto's die echt laten zien wat je van het park kan verwachten. Dit laatste was zelden het geval. Ook het thema van dat jaar (Geluk zit in een klein landje) vond ik ontzettend leuk.

John zei

Ik ben geneigd om het met Nicolaï eens te zijn.
Je krijgt inderdaad een mooi beeld van wat het park te bieden heeft.
Misschien is het wel zo dat de foto's door de enorme hoeveelheid wat aan de kleine kant zijn en het geheel er daardoor wat rommelig uit ziet.

Over de ingang van ODD kan ik verder niets vertellen. Ik vond het eigenlijk wel een leuk ding. Maar ik geloof niet dat ik hem ooit in het echt gezien heb.

Na het tweede prentenboek is er nog één verhalenboek verschenen bij van Goor, als ik mij niet vergis; i.v.m. het 15-jarig bestaan, geloof ik. Maar ik heb daar niets mee te maken gehad.
Er is al eens eerder iets over gezegd in een reactie op een andere aflevering. Blader maar eens terug.

RickU zei

Beste John, beste Nicolaï,

Ik heb het totaal niet over een slechte vormgeving, begrijp me niet verkeerd. Dit is inderdaad één van de betere folders van Ooit, wat ik inderdaad in de vorige post niet erg duidelijk maakte, maar de kwaliteit van de foto's op zich staat mij een íets tegen. De vormgeving en ook de beeldvorming van de foto's is helemaal goed!


Dat prentenboek, Kinderen zijn de baas! heet het geloof ik? Maar ik doelde meer op een prentenboek van jouw hand, John.

Verbazingwekkend trouwens in wat voor hoog tempo de berichten plots rond worden geschoten! Chapeau en een *plop* biertje daarop!

Ooitgroet Rick!

Nijna zei

Zo he.. ik ben een weekje weg en er is van alles gepost.

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik de landkaart van AD 13 niet ergens heb. Wordt echter wel even zoeken met alle spullen in de opslag.. Zal eens een zoektocht op touw zetten.

Marjolein

Daniëlle Out zei

ik zal ook eens gaan zoeken moet hem ook nog wel hebben liggen of het is van AD14. en een foto van de ingang van OOD theater moet ik ook nog wel ergens hebben liggen.
zodra ik het gevoden heb meld ik het.