Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versievrijdag 28 mei 2010

Een oude bekende!

In de kerstvakantie van 2001 besloot ik om met mijn kinderen en een paar van hun vriend(innet)jes een open dag op Kasteel Ammersoyen te bezoeken.

Het kasteel ligt op een steenworp afstand van het Land van Ooit aan de andere kant van de Maas. Men presenteerde een programma dat speciaal gericht was op jongere kinderen. Zo was er een verhalenverteller, kinderen konden worden geschminckt en er konden helmen, schilden en zwaarden worden geknutseld en zo meer.
Kortom, het leek me een aardig idee om op deze manier met mijn kinderen van 7 en 5 een koude en regenachtige vrijdagmiddag in december mee door te komen.
Zo konden de kinderen zich ook wagen aan diverse kleurplaten en aldus kon het gebeuren dat ik een oude bekende tegen het lijf liep.


Ik heb nog serieus overwogen om er werk van te maken, want noch Ooit, noch ik hadden hier toestemming voor gegeven en het jatwerk was natuurlijk evident, maar na enig gegoogle kwam ik er al gauw achter dat de Kastelenstichting waar Ammersoyen deel van uitmaakt een nogal armlastige indruk maakte en welbeschouwd vond ik het idee van zo'n kleurplaat op die plek nog niet eens zo onsympathiek; men had duidelijk geen commerciƫle doeleinden op het oog. Ik heb het er dus maar bij gelaten. Ik geloof zelfs dat ik Ooit niet eens op de hoogte heb gebracht en wie weet, misschien gebruiken ze deze kleurplaat tegenwoordig nog altijd!

1 opmerking:

Anoniem zei

haha grappig idd dat je een gezellig dagje weg gaat en dan je eigen tekening tegenkomt.
Het is trouwens een heel verschil tussen zon mooie ridder te paard en dat "mooie" bewegwijzeringspaaltje.
Ik denk zelf dat als de Taminiaus het hadden gezien ze er wel wat van hadden gezegd, het was niet de eerste keer dat er wat gejat werdt.
Ik had een keer wat gelezen in de biografie van Marc, daar stond in dat hij en marian een aantal figuren hadden bedacht voor een tv programma voor ik meen Center parcs.
Die gingen er schijnbaar met de rechten vandoor.
Maar erg leuk dat je dit grappige voorval met ons deelt!

Groeten Jacco