Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiemaandag 19 juli 2010

Maarten Roux animeert Stor de Bostor!!


Omdat ik niet zeker weet of iedereen ook de reacties op mijn berichten leest, wilde ik toch zorgen dat het volgende niet geheel onopgemerkt voorbij zou gaan.

Op de een of andere manier lukte het me niet om de fimpjes zelf te uploaden, dus heb ik hier als smaakmakertje maar een hele zwik stills van Maarten's - ook al zijn het studies - geweldige
animaties geplaatst.

Het woord is aan Maarten:

Nou, hé hé, ik was er dit weekend nog niet aan toegekomen, maar bij deze dus: het animatie-testje van Stor de Bostor:

http://www.youtube.com/watch?v=ah8Uv6p5YEM


Zoals eerder aangestipt is het allemaal nog erg rudimentair. Zijn hals en ook wel het hele hoofd zijn nog niet gerigged, d.w.z., nog niet voorzien van een digitaal skelet dat ik kan manipuleren. Tevens mijn excuses voor de geluidskwaliteit die een beetje dof klinkt.

Gezichtsuitdrukkingen stonden er al in, hoewel die nu ook wel een pak beter kunnen, nu ik het zo terug zie. Maar ach, dat heb je als je ouder werk terugziet :)Link

Als bonus hierbij de animatietestjes die ik deed om een beetje feeling te krijgen voor de lipping en zijn gezichtsuitdrukkingen.

http://www.youtube.com/watch?v=V50yUJ8Fb48

http://www.youtube.com/watch?v=p-CNuctvmy8


Voor de look wou ik me baseren op jouw schetsen, John. Om dat effect echter te bereiken zou ik het nu op een totaal andere manier aanpakken. Stiekem zou ik er nog eens de tijd voor vrij moeten maken om het volledig af te maken.

Mijn uiteindelijke doel was een virtuele representatie maken van de Ooiters, zodat dit ook digitale mogelijkheden kon bieden. Kijk maar naar de Sprookjesboom-serie van de Efteling (ook al ben ik zelf niet zooo te spreken over de digitale verbastering van de Anton Pieck-look, maar dit geheel terzijde)!

In ieder geval, veel plezier ermee :)

Tot zover Maarten.

Ook al zijn het studies, ik vind ze erg goed, Maarten en Stor is behoorlijk beangstigend met dit gebit!

Dank je dat je dit met ons wilde delen!

6 opmerkingen:

Maarten Roex zei

Wow, John, dank je wel! Had niet verwacht dat er een hele post gewijd zou worden aan dit grillig stukje 3D-animatie. Ik beschouw het toch wel een beetje als een eer.

Mocht er Ooit een vervolg aan gebreid worden, ik laat het je zeker weten!

John zei

Daar hou ik je aan.
Zeker weten!!

Nicolaï zei

Toffe animatie. Hopelijk maak je ooit nog eens je werk af!

Maarten Roex zei

Dank je wel! Dit soort reacties stimuleert wel :)

RickU zei

Maarten, dit is werkelijk in één woord fantastisch! Zou ik contact met je op kunnen nemen via een mailadres oid?

Ooitgroet Rick!

Maarten Roex zei

Hoi Rick!

Dank je wel!

Ik zag ook dat je me had gecontacteerd via Youtube. Ik heb je via die weg geantwoord

Ooitgroet,

Maarten