Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiedonderdag 2 september 2010

Een chique briefpapier


....moest het worden. Ooit bestond in 2003 tenslotte 15 jaar! Het derde lustrum! En daar moest onder andere een gepast nieuw briefpapier voor worden gemaakt.
Na enig overleg besloten Marjan en ik als beeld te kiezen voor de Ooitzwanen, of liever gezegd, voor Rondalia en Wildebras.

Dit resulteerde in de volgende schets , waarbij ik een voorstel meestuurde voor de toepassing.Afgezien van een kleine aanpassing - de bovenkant van de vleugel van Rondalia wilde Marjan graag wat hoger, ronder en ze had natuurlijk gelijk - werd deze schets zonder verdere omhaal goedgekeurd, waarna ik met uitwerking kon beginnen.


Ik wilde de zwanen een zekere mate van realisme meegeven, zodat ik vooral het verenkleed mooi kon detailleren.

Deze illustratie is eenieder natuurlijk welbekend, want hij siert al geruime tijd de titel van dit weblog. Ik heb voor deze tekening gekozen voor het bloghoofd, omdat ik vond dat er een zekere gedistingueerdheid uit spreekt en dat hij een sleutelmoment illustreert uit de mythologie van het Land van Ooit. Èn omdat ik hem gewoon mooi vind.


Maar in eerste instantie was het natuurlijk gewoon een briefhoofd en werd er een briefpapier van gemaakt . En uiteraard hoorde daar ook een enveloppe bij.


6 opmerkingen:

Nicolaï zei

Ik vind het zelf ook een heel mooi logo. Leuk om te lezen dat het een persoonlijke favoriet is. Ik vind het persoonlijker mooier dan het officiële logo van Het land van Ooit. Zeker dat waar ze de laatste jaren mee hebben uitgepakt!

John zei

Hoi Nicolaï,

Fijn om te lezen dat je hem ook mooi vindt.
En bedankt weer voor je reactie.

John

RickU zei

Tjah, mooier als het officiele logo... De functie van de prentjes is natuurlijk heel anders. Dit moet in mijn ogen een "sfeermaker" zijn, het logo moest in één opslag laten merken welke sfeer, verwachting en invlulling gasten in het park kunnen verwachten. Dit vind ik zowel in het (oude)logo van Het Land van Ooit als in het logo van OoitSlapen héél erg mooi uitgewerkt.

Dat terzijde is dit een fantastisch plaatje, dat in volle grootte, wanneer de oogjes góed te zien zijn, prachtig is! In de verkleinde versie aan de kop van dit weblog vond ik het altijd een storend oogje, vooral dat van Rondalia, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het in detail toch echt super is!

Bedankt voor deze prachtige update John,

Rick!

Leonie zei

Die zwanen blijven toch altijd favoriet.
Ik zou graag nog eens een tekening van je aan de muur hangen als blijvende herinnering aan het Land van Ooit en dan het liefst een met deze twee zwanen. Mocht je ooit iets van deze tekeningen of iets in die richting in je webshop zetten dan heb ik zeker interesse.
Prachtige tekening! Het brengt me meteen terug in de Ooit sfeer!

John zei

Dank je, Leonie.

Dat komt dan goed uit, want ik ben beslist van plan om - aan het eind van dit blog - al het resterende materiaal in mijn webwinkeltje te zetten. Voor de volledigheid, zal ik maar zeggen. In ieder geval zit de potloodversie van deze zwanen daar ook bij. Ik wil hem dus met alle plezier voor je reserveren tot het zover is; uiteraard zonder enige koopverplichting op dit moment. Vind je dat wat?

Met groet

John

Leonie zei

dat is heel lief! Dank je!