Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiemaandag 27 december 2010

Belofte maakt schuld!

Ziezo, daar ben ik eindelijk weer!
Ik heb jullie geduld dit keer wel erg op de proef gesteld, vrees ik.
Ik heb een volgende aflevering steeds maar voor me uitgeschoven, omdat het eind nu echt in zicht is, veronderstel ik.
En bovendien wist ik niet goed hoe ik het resterende materiaal op een goeie manier moest presenteren, maar ik denk dat ik er nu wel uit ben.

Maar allereerst moet ik nog een belofte nakomen.

In de reacties op "Nog één keer!" van 13 juli 2010, vertelde Marjolein over haar Ooitberen-collectie:

"En dan ook nog mijn beren. (.....) Ga in ooit zitten kostuums bestuderen (en uittekenen) en dan thuis in klein formaat (de beren zijn ongeveer 30 cm.)de kostuums zo precies mogelijk namaken. De beren maak ik ook zelf zo kan je leuk persoonlijke dingen zoals beren met lang haar en vlechten maken."

Op mijn vraag of ze Rak bijvoorbeeld ook had gemaakt en of het mogelijk was om sommige karakters wat beter te kunnen zien, stuurde ze mij vervolgens een mailtje met een serie foto's van beren die (nog) niet op haar site te zien zijn. Ze schreef erbij:

Hoi John,

Ben even op zoek geweest naar foto's van m'n beren. Het zijn niet m'n beste foto's maar de rest kan ik nu even niet bij komen. Het geeft in ieder geval wel een iets duidelijker beeld denk ik.

Groeten,
Marjolein Rensink

Mijn reactie:

Beste Marjolein,

Wat een leuke en wonderlijke collectie! En bedankt dat je ze aan me wilde laten zien. Ik ga er zeker iets mee doen op Ooitgetekend. Tenminste, als je dat goed vindt?! Zijn ze te koop? En mag ik dan jouw email-adres vermelden i.v.m. eventuele vragen?

Groetjes
John

Waarop zij terug schreef:

Hoi John,

Ben benieuwd wat je plannen zijn maar ga gerust je gang! Mijn berige Ooiters zijn (helaas voor een ieder) NIET te koop. Ze blijven als Ooiters bij elkaar zoals het naar mijn idee hoort te zijn. Niemand verlaat de groep er komen er alleen zo af en toe een paar bij. De beren zijn one-of-a-kind dus ze worden ook niet nog een keertje gemaakt. Een heel enkele keer wel eenzelfde kostuum maar alleen als er in het levensechte Ooit ook meerdere personen zo rondliepen. In gevallen zoals bijvoorbeeld Rak en Pier die telkens een ander kostuum kregen heb ik lekker degene uitgezocht die ik (op moment van maken) het mooiste vond en daar zullen ze het mee moeten doen. Wat dat betreft zullen er altijd kostuums aan mijn collectie blijven ontbreken. Door de jaren heen zijn er zo veel verschillende figuren en kostuums de revue gepasseerd in Ooit dat ik nog wel even vooruit kan.

Groetjes

Marjolein

Dat is dan helder!
Maar hierbij tóch haar e-mail adres, want je weet maar nooit: excalibear@ziggo.nl

En tot slot uiteraard datgene waar het hier allemaal om gaat, de foto's van de Ooit-beren.

Staatsieportret

Arend de Chirurgijn

Briljant

Jean d'Orange

Jean-Pierre

Kloontje

MacCheck

Pierre-Bataille

Rak de Reiger

Rak en Troe

Stor de Bostor

Waterdrager

Zeeheer en Dekzwalker

2 opmerkingen:

Nicolaï zei

Elke week keek ik wel eens of er niet toch nog iets nieuws op de ooitblog verscheen en zo net voor het nieuwe jaar was het dan zo ver! Van een leuk kerstcadeau gesproken ;-)
Die Ooit - beren zijn prachtig. Als je zo het statieportret bekijkt, dan sta je er toch even bij stil hoeveel verschillende personages er in Ooit wel waren. Chapeau voor die berencollectie hoor! Het is ongelofelijk hoe Ooit mensen blijft beroeren!

John zei

Beste Nicolaï,

Bedankt voor je leuke reactie.
En zonder dat je het waarschijnlijk in de gaten hebt, is-ie nogal opvallend.
Lees het allereerste bericht op Ooitgetekend er nog maar eens op na, dan snap je denk ik wel wat ik hiermee bedoel ;-)