Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.



Klik op de afbeeldingen voor een grotere versie



woensdag 29 december 2010

Kleurloze commercie!

Nu ik dan toch de draad weer opgepakt heb kan ik net zo goed maar even doorpakken, want de twee volgende afleveringen hebben niet helemaal mijn affiniteit. Iets teveel commercie, als je het mij vraagt, maar ik kan er simpelweg niet omheen.
Hoe dan ook, er moest een Ooitse kleurplaat komen voor een bakkerij of bakkersbedrijf of iets dergelijks, die voor zijn commerciële activiteiten het Land van Ooit had ingeschakeld. En Ooit mij weer, natuurlijk.
Op zeker moment kreeg ik dus een kopie van een kennelijk door hen al langere tijd gebruikte kleurplaat voorzien van hun logo, waarbij het vooral ging om de wandelende gebakjes, want die moesten in de nieuwe kleurplaat terugkomen, alsmede een synopsis van de setting waarin de Ooitse versie van de kleurplaat moest worden uitgevoerd.



Mijn eerste schets is niet overgeleverd, maar naar aanleiding van de onderstaande opmerkingen kan ik opmaken dat Makei vooral in potten en pannen heeft moeten staan roeren; eerlijk gezegd kan ik het me niet meer herinneren. Ik kan me alleen herinneren dat er nogal wat haast achter zat.


In ieder geval resulteerde dit in onderstaande variant, die ik kennelijk zonder verdere aanpassingen heb kunnen uitwerken.


Dit is overigens de eerste en enige keer dat Makei uit mijn pen is gevloeid.

5 opmerkingen:

Nijna zei

Hoi John,

Misschien wel erg commercieel maar ik vind het wel leuk om eens iets voor mij totaal onbekends te zien. En ja het is ECHT Makei hoor kan niet missen.

Marjolein

RickU zei

John wat een verademing weer nieuw werk te zien! Heerlijk!

Bijzonder verrast door deze plotselinge (en dus eenmalige) verschijning van Makei. Het is een leuke plaat met goede uitdrukking, zelfs ná het verwijderen van schetslijntjes! Het is alleen net of ze vóór de winkel, buiten, staat te bakken haha. Echt een erg leuke plaat!

Wel mooi om te zien ook hoe'n druk er op je werd gezet. Mareille ging ervan uit dat het wel goed zal komen, lag dat aan haar ervaring met jou als snelle werker of ging ze daar gewoon van uit? Interessante achtergrondinfo in elk geval die mailtjes!

Ooitgroet Rick!

John zei

Met Mireille heb ik niet zo veel samengewerkt. Voor zover ik me kan herinneren niet veel meer dan met deze twee kleurplaten. Volgens mij heeft ze ook niet zo heel lang bij Ooit gewerkt.
Het kennelijke vertrouwen dat ze in me had, had vast en zeker te maken met mijn reputatie ;-)

mybeautystylebl♥g zei

Beste meneer,
Wij zijn moker grootte vans van kapitein koek we kennen hem nog maar vijf minuutjes maar we kunnen u nu al garanderen dat wei de grotste vans zijn.

mybeautystylebl♥g zei

Ps
SMASH DAT LIJK BUTTON CAN WE GET 10 00000000000 LIJKEN

PIECES OUT

MUKCIE EN ZANDIE