Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versievrijdag 6 november 2009

Niet veel!!

AD-10 en AD-11 waren nou niet direct jaren waarin ik een grote bijdrage leverde aan het welslagen van het nieuwe seizoen, want net als in AD-10 bleef mijn bijdrage ook in AD-11 slechts beperkt tot het aanpassen van de landkaart. Er werden slechts drie toevoegingen gevraagd, t.w. een vliegtuigje op de muur van Plein Vierendeel, een nieuwe baronale zetel en twee voelbeeldjes in de Engelse Tuin.
Overigens vond ik dat vliegtuigje een geweldige vondst (evenals natuurlijk het bijbehorende karakter, waarvan de naam me nu even ontschoten is). Wat een prachtig ding was dat, zeg!! Erg goed gemaakt.
De landkaart werd dit jaar voorzien van een appeltjesgroene achtergrond.


De achterkant van deze landkaart laat ik dit keer ook weer zien, omdat er naar mijn smaak een spectaculaire foto op stond van enkele van de meest prominente Ooiters. ik geloof zelfs - ook al weet ik het niet helemaal zeker - dat het voor het eerst is dat Jean d'Orange en Dame Grandeur zo prominent in beeld kwamen. Naar mijn mening een prachtig en inderdaad stapelgek groepsportret.


Dit was het alweer voor AD-11, maar in AD-12 werd het volmaakt anders. Zo moest er een nieuw logo ontworpen worden, kwam er een tweede prentenboek, kreeg ik hoog bezoek van Jean d'Orange en nog zo het een en ander, maar daarover spoedig meer.

8 opmerkingen:

Nicolaï zei

Wat was er zo geweldig aan dat vliegtuigje? Want ik ken het verhaal erachter eigenlijk helemaal niet. Iemand die mij hierbij kan helpen?

Nijna zei

De "eigenaar" van 't vliegtuigje heette MacCheck. Niet geheel een gave landing gemaakt op de kasteelmuren... en daarom in discussie met De Weerlakei wat er toch fout was gegaan en wiens schuld dat was.

Ik vond niet alleen het vliegtuig een geweldig ding (op een geweldige plek) maar dit was ook de "geboorte" van twee nieuwe Ooiters. De Weerlakei is gebleven (al had hij/zij oorspronkelijk een veel leuker pak met thermometers) MacCheck is weer gevlogen. Zoals die bezig kon zijn met z'n tafeltennisbatjes om maar vooral dat vliegtuig weer aan de grond te krijgen :)

Groetjes

Marjolein

Daniëlle Out zei

kwan maccheck niet terug in het energiek samen met einstein(hoe je het schrijft weet ik niet meer)?

Nijna zei

Kijk dat weet ik dan weer niet Danielle. Ik ben precies 1x in Energiek geweest en dat was bij de opening. De kleding van MacCheck werd er in eerste instantie in ieder geval wel gebruikt dus zou kunnen.. Maar dat heeft in ieder geval op mij geen indruk gemaakt.

Paultox zei

Kijk, dat is nu leuk; zo leer je weer een nieuw personage kennen. Had eerlijk gezegd ook nog nooit gehoord van Mac-Check en het verhaal achter het vliegtuigje. Waarschijnlijk ook omdat ik vanaf A.D. 11 niet meer elk jaar op Staatsiebezoek kwam.
Zo zie je maar dat zelfs na zoveel tijd nog zoveel te ontdekken valt aan Ooit... Super!

RickU zei

Is het vliegtuigje overigens wel door jou getekend John?

Wel tof dat er weer mensen reageren, maar raar dat er na mij niemand meer reageerdé op de vorige post... Deze was toch wel wat interessanter naar mijn mening haha.

Heel fijn dat je ondanks de vorige keer wat minder reacties toch doorgaat John! Ik was verrast deze post te vinden, maar waardeer hem als alle voorgaande ook super!

OoitGroetjes Rick

RickU zei

Wacht even, nu vergeet ik nog bijna iets! Wat is de legenda in AD 11 aangenaam aangepast! Mooi overzichtelijk, wat een hele vooruitgang is op de voorgaande, nogal rommelige agenda's! Super zo!

En die foto op de achterkant is inderdaad fantastisch haha!

Nogmaals Ooitgroeten!

John zei

Als je vraagt of ik het vliegtuigje ontworpen en/of bedacht heb Rick, dan moet ik je teleurstellen. Nee, het ding is door iemand anders gemaakt. Ik weet niet door wie, maar ik meen wel eens opgevangen te hebben dat het door iemand uit Ooitse gelederen gedaan is. In ieder geval was ik er erg van onder de indruk. Inmiddels heb ik nog een paar foto's gevonden. Ik zal ze posten.
En dat personage, MacCheck, heb ik ook maar één keer meegemaakt, maar ik vond hem (of was het haar) meteen al hilarisch. En die tafeltennisbatjes waren natuurlijk een vondst!! Evenals de locatie, trouwens.
Ik sluit me graag aan bij de oproep van Nicolaï.....of er iemand is, die licht kan doen schijnen op dit fenomeen?