Op dit weblog streef ik er naar om met een zekere regelmaat en in een min of meer chronologische volgorde alle schetsen, illustraties (en hun toepassingen), die ik vanaf 1988 tot 2004 voor het Land van Ooit heb gemaakt- men noemde mij Opperhoftekenmeester - te ontsluiten. Dit tot genoegen - hoop ik - van de velen die het Land nog altijd een warm hart toedragen.Klik op de afbeeldingen voor een grotere versiezaterdag 26 juni 2010

Oude wijn...

Als je het mij vraagt hebben we die landkaarten zo langzamerhand wel een keer gezien, . Nou, dat komt dan goed uit, want deze versie is de laatste waar ik aan mee gewerkt heb. Voor zover ik weet is er in AD-15 nog één keer gebruik gemaakt van deze landkaart, maar daarover een volgende keer meer.

In deze periode werd er gedurende enige tijd geen nieuw materiaal van mij gevraagd, maar Ooit wist met (o.a) mijn oude werk toch weer verrassend voor de dag te komen. Oude wijn in nieuwe zakken, dus. En naar mijn smaak leuke nieuwe zakken, want ook nu weer ging het om een map. En dit keer betrof het een originele presentatie van "Kloontje, de Theatershow".

Als ik het goed begrepen heb, kregen alle bezoekers van deze show bij binnenkomst deze presentatiemap uitgereikt.De binnenkant van de voorzijde kon nòg een keer worden uitgeklapt - een zgn. gatefold (in goed Nederlands) - waarin de medewerkers aan deze show werden gepresenteerd.


....en de achterzijde.


Er zat onder andere een stripverhaal over Kloontje en een ansichtkaart in.


2 opmerkingen:

Jonkheer Ed zei

Hoi John,
Toch weer een leuke bijdrage, ik had dit mapje nooit gezien.
Leuk dat er toch nog een paar mooie illustraties in staan.
Vooral leuk om die mooie tekening van Reus ooit weer eens op drukwerk te zien.
Groet,

Jonkheer Ed

John zei

En dan te bedenken, Jonkheer Ed, dat die tekening van Reus Ooit toen al ruim 12 jaar (!!) oud was. Al die tijd heeft deze illustratie stof liggen verzamelen voordat hij achter op deze map mocht verschijnen.

En oh, oh wat een verwennerij, want hij verscheen in ditzelfde jaar ook nog in het al eerder veel besproken boek "de wereld van uw stoutste dromen", waarover ik jullie binnenkort uitgebreid zal berichten.

En dank weer - Jacco ook - voor jullie reacties!